Last van een lekkage in Almelo?

Onze ervaren loodgieters staan voor u klaar, ook in geval van spoed!

Onze ervaren loodgieters staan voor u klaar, ook in geval van spoed!

Wij staan klaar voor alle soorten lekkages.

WILT U EEN AFSPRAAK MAKEN?

Lekkages in Almelo voorkomen en verhelpen

U hoopt vanzelfsprekend dat het u bespaard blijft, een lekkage in Almelo. Lekkages hebben de nare eigenschap, dat ze voor een ernstige schade aan uw woning kunnen zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schimmelplekken, die op een muur of plafond kunnen ontstaan. Ook kunnen de lekkages rottende plekken in houten vloeren of dakconstructies veroorzaken. Het toont aan hoe belangrijk het is om de kans op lekkages zo klein mogelijk te maken. Daarbij is het erg belangrijk om een lekkage zo snel mogelijk, na het ontdekken hiervan, te laten verhelpen door een loodgieter. Onze vakkundige loodgieters helpen u graag bij het verhelpen van een lekkage in Almelo. Evenals dat we u tips kunnen geven om de kans op lekkages te verkleinen.

Zo raden onze loodgieters u onder meer aan, om leidingen altijd door een vakman aan te laten leggen. Wanneer u leidingen zelf aan zou leggen, zou er speling tussen de leidingstukken kunnen ontstaan. Dit betekent dat er mogelijk vocht uit de leidingen sijpelt, wat vervolgens voor waterschade zorgt. Datzelfde geldt voor de installatie van de afvoer, sanitaire voorzieningen en een cv-ketel. Ook hierbij is de kans op lekkages groot.

Oorzaken van lekkages in Almelo

Lekkages in Almelo kunnen op tal van verschillende manieren ontstaan zijn. Denk bijvoorbeeld allereerst aan de verschillen in de lekkagesoorten die binnen woningen voorkomen. Een lekkage rond een waterleiding is vaak het gevolg van een hele andere oorzaak, dan een lekkage rond uw dakbedekking. Daarbij kunnen er gaslekkages en warmtelekkages in uw woning voorkomen. Beide lekkages zijn vaak erg lastig zelf op te merken, waardoor de hulp van een specialist wenselijk is. Met name bij een water- of gaslekkage is het belangrijk om tijdig voor een oplossing te zorgen. Zo voorkomt u dat er gevaarlijke situaties ontstaan, of schade aan uw woning wordt aangericht.

Lekkage in Almelo rond leidingen en de afvoer

De meest voorkomende lekkages binnen woningen, zijn de lekkages rond leidingen en de afvoer. Dergelijke loodgieterselementen kunnen beschadigd zijn geraakt bij boorwerkzaamheden in huis. Denk aan het ophangen van een schilderij of lamp, waarbij u per ongeluk de leidingen of afvoer heeft geraakt. Het is slechts een voorbeeld van een oorzaak van leiding- en afvoerlekkages. Ook kunnen de leidingen en afvoer op de verkeerde wijze aangesloten zijn. Zoals eerder beschreven werd, ontstaat hierbij speling tussen de verschillende leiding- of afvoerstukken.

Een lekkage in Almelo rond uw dakbedekking verhelpen

Naast een lekkage rond de leidingen en afvoer in huis, kan er een lekkage rond uw dakbedekking ontstaan. In dit geval is het verstandig om een loodgieter naar de bron van de lekkage te laten zoeken. Mogelijk ligt de bron niet bij de dakbedekking, maar bij de leidingen die onder uw dak lopen. Mocht het inderdaad om schade aan uw dakbedekking blijken te gaan, dan kan een dakdekker de schade voor u herstellen. Vaak gaat het om kleine barstjes in de dakbedekking, die het gevolg zijn van een storm of slijtage. Om te voorkomen dat het vocht in de dakconstructie van uw woning trekt, is het belangrijk om de lekkage tijdig te verhelpen. Ook kan het zijn dat er door een storm schade aan uw dak is ontstaan. Vaak is de reparatie dan een kwestie van nieuwe pannen plaatsen en deze goed verankeren. Ook voor deze klus kunt u ons in Almelo inschakelen.

Gaslekkages in huis oplossen

Een derde lekkagesoort die tijdig moet worden opgelost om gevaarlijke situaties te kunnen voorkomen, is een gaslekkage. Als gevolg van de gaslekkage kan er een verstikkings- of explosiegevaar in huis ontstaan. Het is nagenoeg onmogelijk om de bron van een gaslekkage zelf op te sporen. Laat staan, om de gaslekkage ook daadwerkelijk op te lossen. Onze loodgieters beschikken over handige hulpmiddelen die dit makkelijker maken. Zo kan de lekkage vaak dezelfde dag nog voor u verholpen worden! In het bijzonder wanneer u onze spoedloodgieter inschakelt. De spoedloodgieter staat voor u klaar.

Soorten lekkages:

  • Afvoerlekkage
  • Leidinglekkage
  • Sanitaire lekkages
  • Lekkages aan de woning
  • CV lekkage
  • Lekkende kraan
lekkage almelo