Last van een verstopping in Almelo?

Onze ervaren loodgieters staan voor u klaar, ook in geval van spoed!

Onze ervaren loodgieters staan voor u klaar, ook in geval van spoed!

Wij staan klaar voor al uw verstoppingen.

WILT U EEN AFSPRAAK MAKEN?

Verstoppingen in Almelo op laten lossen

Zo vervelend als lekkages in huis kunnen zijn, zo vervelend zijn ook verstoppingen in Almelo. Een verstopping kan voor een nare stank in uw ruimtes zorgen. Dit komt doordat het afvoerwater wordt opgehouden in de afvoer en hierdoor minder snel afgevoerd wordt. Ook het feit dat het water steeds moeizamer wegstroomt, vormt vaak een grote ergernis. Naarmate de verstopping erger wordt, zullen deze gevolgen steeds beter merkbaar worden. In het ergste geval is het zelfs niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van sanitaire voorzieningen. Denk aan een situatie waarbij het afvoerwater helemaal niet meer lijkt weg te stromen. Het kan een vervelende gedachte zijn, dat u een lange tijd zonder toilet of douche moet doorkomen. Reden genoeg om de kans op een verstopping zo klein mogelijk te maken!

Oorzaak van een verstoppingen in Almelo

Een verstopping kan op verschillende manieren ontstaan zijn. Denk aan een verstopping onder de regenpijp, een verstopping bij uw gootsteen, een toilet- of doucheverstopping, enzovoorts. Ieder van deze soorten verstoppingen heeft een eigen oorzaak. Toch hebben ze iets gemeen! Verstoppingen in een afvoer zijn namelijk altijd het gevolg van restafval, wat op de bodem van de afvoer achterblijft. Restafval in het geval van een verstopping onder een regenpijp is bijvoorbeeld een grote hoeveelheid bladeren en kleine takjes. Bij een gootsteenverstopping zijn etensresten vaak de bron van een verstopping. Enzovoorts.

Door het restafval zo goed mogelijk buiten de afvoer te houden, neemt de kans op een verstopping af. Maak bijvoorbeeld gebruik van een zeefje in de gootsteen in uw keuken en badkamer. Zo houdt u de etensresten en bijvoorbeeld losse haren uit de afvoer. Dit verkleint de kans op verstoppingen aanzienlijk. Ook is het raadzaam om een bladvanger over de regenpijp te plaatsen en een filter in het putje van uw douche te gebruiken. Dergelijke hulpmiddelen kunnen voor slechts enkele euro’s bij iedere bouw- of hobbymarkt gekocht worden.

Verschillende soorten verstoppingen in huis

Zoals eerder beschreven werd, kan een verstopping in huis op tal van verschillende plekken voorkomen. Dit maakt dat het soms niet direct duidelijk is, waar de oorzaak van een verstopping zich bevindt. In het geval van een verstopte afvoer binnen de badkamer, kan dit ook van invloed zijn op de werking van andere sanitaire voorzieningen. Loopt het water in de afvoer van uw toilet bijvoorbeeld steeds minder makkelijk weg? Mogelijk zult u dan op termijn ook te maken krijgen met een stank rond uw gootsteen in de badkamer. Dit is afhankelijk van de precieze plek van de verstopping in de afvoer.

Ieder van deze verstoppingen zal op een andere manier door onze loodgieters in Almelo worden opgelost. Zo is het gebruikelijk om de afvoer onder een hoge druk door te spuiten. Bij het doorspuiten van de afvoer wordt het restafval op de bodem hiervan meegevoerd naar de centrale riolering. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een klein haakje. Zo’n haakje is ideaal om de proppen met restafval uit de afvoer te trekken. Voorafgaand aan en na afloop van een afvoerontstopping zal altijd een camera-inspectie worden uitgevoerd.

Met spoed verstoppingen in Almelo oplossen

U wilt zo snel mogelijk verlost worden van de nare verstoppingen in uw afvoer. Om deze reden kan het verstandig zijn om de hulp van onze spoedloodgieter in te schakelen. De spoedloodgieter staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Zo kunt u ook op de late avond en bijvoorbeeld in het weekend op onze hulp rekenen bij verstoppingen in de badkamer.

Tip: laat uw afvoer regelmatig, bijvoorbeeld eens per twee jaar, preventief doorspuiten door onze loodgieters! Zo neemt de kans op een verstopping aanzienlijk af.

Zelf de verstopping verhelpen?

In sommige gevallen kunt u zelf de verstopping verhelpen, bij deze een aantal tips:

  • Probeer de blokkade in de leiding los te krijgen met een ontstopper. Deze kunt u vrij goedkoop in een bouwmarkt kopen. Biedt helaas geen oplossing bij grote blokkades maar kan uitkomst bieden wanneer de verstopping is ontstaan door overmatig gebruik van wc-papier.
  • De troep die de leiding blokkeert is vaak vettig. Deze kunt u in sommige gevallen losweken met soda.
  • Gebruik geen chemische ontstoppingsmiddelen! Deze kunnen uw leidingen beschadigen.

Of het nu om een kleine of grote hardnekkige verstopping gaat, onze loodgieters staan altijd voor u klaar! Bel gerust als u hulp nodig heeft.

Soorten verstoppingen:

  • WC verstopt
  • Gootsteen verstopt
  • Afvoer verstopt
  • Riolering verstopt
  • Doucheputje verstopt
  • Verstopping badkamer
verstoppingen almelo